Premiera publikacji kulinarnej „Przetwórnik wroniecki”

31 lipca br. odbyła się oficjalna premiera publikacji kulinarnej „Przetwórnik wroniecki”. Książka wydana została przez Gminę Wronki.

Publikacja zawiera 35 przepisów na słoikowe przetwory autorstwa mieszkanek gminy Wronki, wzbogaconych o ich zdjęcia i krótki opis.

Teksty opracowała Sabina Jasińska – mieszkanka Wronek, pomysłodawczyni inicjatywy oraz autorka tekstów i grafik pierwszej kulinarnej publikacji „Przepysznik wroniecki”, która została wydana w 2017 r.

Spotkanie było okazją do wspólnego podsumowania projektu i podziękowania wszystkim osobom zaangażowanym w powstanie książki. Autorki upamiętniły swój współudział składając podpisy w pamiątkowych egzemplarzach „Przetwórnika…”.

via Wronki.pl

Z dziennikarstwem byłem związany zanim osiągnąłem pełnoletność. Umiejętności nabywałem głównie dzięki własnej inicjatywie, ale też w lokalnych pismach. Od zawsze jestem zaangażowany w pomaganiu lokalnej społeczności. Zawsze dążę do tego, aby tworzone przeze mnie materiały były jak najwyższej jakości.

2020-08-01