31 lipca br. odbyła się oficjalna premiera publikacji kulinarnej „Przetwórnik wroniecki”. Książka wydana została przez Gminę Wronki.
Publikacja zawiera 35 przepisów na słoikowe przetwory autorstwa mieszkanek gminy Wronki, wzbogaconych o ich zdjęcia i krótki opis.
Teksty opracowała Sabina Jasińska – mieszkanka Wronek, pomysłodawczyni inicjatywy oraz autorka tekstów i grafik pierwszej kulinarnej publikacji „Przepysznik wroniecki”, która została wydana w 2017 r.
Spotkanie było okazją do wspólnego podsumowania projektu i podziękowania wszystkim osobom zaangażowanym w powstanie książki. Autorki upamiętniły swój współudział składając podpisy w pamiątkowych egzemplarzach „Przetwórnika…”.
via Wronki.pl
Z dziennikarstwem byłem związany zanim osiągnąłem pełnoletność. Umiejętności nabywałem głównie dzięki własnej inicjatywie, ale też w lokalnych pismach. Od zawsze jestem zaangażowany w pomaganiu lokalnej społeczności. Zawsze dążę do tego, aby tworzone przeze mnie materiały były jak najwyższej jakości.