1 złotówka i 57 groszy brutto o tyle wzrośnie dzienna stawka na wyżywienie w szamotulskim szpitalu.
Szpital Powiatowy w Szamotułach po raz kolejny podnosi stawkę na wyżywienie pacjentów. Od 19 marca dzienna stawka wzrośnie z 13,83 zł do 15,40 zł brutto. Przetarg na dostawę posiłków wyłonił firmę cateringową Micek & Micek.
W zależności od stanu zdrowia, pacjenci będą mieć do wyboru dietę: podstawową, wysokobiałkową, niskobiałkową, wątrobową, cukrzycową, niskokaloryczną, żołądkową, lekką, nisko-solną, płynną oraz specjalną niskotłuszczową. Proponowane pacjentom diety są przygotowywane przez doświadczonych kucharzy przy współpracy ze szpitalnym dietetykiem, który jest odpowiedzialny za dobranie diet i przygotowanie posiłków.
Szpital Powiatowy regularnie przeprowadza badania poziomu satysfakcji pacjentów z pobytu w placówce, na który wpływ ma również szpitalne wyżywienie.
– Na bieżąco zbieramy opinie od pacjentów. Chcemy świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie. Dzięki uzyskanym odpowiedziom widzimy, że od kilku lat rośnie poziom zadowolenia pacjentów z oferowanych przez szpital posiłków. To bardzo dobra informacja – wskazuje Remigiusz Pawelczak, dyrektor SP ZOZ w Szamotułach.
via Magdalena Zielińska
SP ZOZ w Szamotułach
Z dziennikarstwem byłem związany zanim osiągnąłem pełnoletność. Umiejętności nabywałem głównie dzięki własnej inicjatywie, ale też w lokalnych pismach. Od zawsze jestem zaangażowany w pomaganiu lokalnej społeczności. Zawsze dążę do tego, aby tworzone przeze mnie materiały były jak najwyższej jakości.