Jak catering dietetyczny pomógł mi przejść na dietę roślinną?

Catering dietetyczny – pomoc w zmianie nawyków

Odżywianie w moim rodzinnym domu nigdy nie było zdrowe. Na talerzach niemal codziennie pojawiało się smażone w głębokim tłuszczu mięso. Warzywa podawane były raczej w minimalnej ilości. Od małego jadłam również mnóstwo słodyczy, co niestety negatywnie odbiło się na mojej wadze i zdrowiu. Zauważyłam to jednak dopiero w szkole, stając obok szczupłych koleżanek i męcząc się podczas ćwiczeń na lekcjach wychowania fizycznego. Mając kilkanaście lat, postanowiłam sama o siebie zawalczyć. Zaczęłam jeść mniejsze porcje oraz więcej się ruszać. Udało mi się nieco schudnąć, jednak moja dieta wciąż pozostawiała wiele do życzenia. Wszystko przez nadmiar mięsa. Jego spożywanie kłóciło się z moją miłością do zwierząt, a przede wszystkim wcale mi nie smakowało. Idąc na studia, podjęłam decyzję o zostaniu wegetarianką. Brak wiedzy na temat roślinnego jedzenia spowodował jednak, że przez kilka miesięcy żywiłam się niemal samym makaronem. Czułam się wiecznie zmęczona i sfrustrowana. W pewnym momencie koleżanka, widząc moje zmagania poradziła, bym zdecydowała się na fit catering Poznań. Początkowo niechętnie podeszłam do tematu, jednak po przeanalizowaniu wegetariańskiej diety od TIM catering szybko zmieniłam zdanie i nie żałuję. Dieta pudełkowa z dostawą zupełnie zmieniła moje odżywianie.

Jedzenie pudełkowe – różnorodność smaków i aromatów

Na wegetariańską dietę pudełkową od TIM catering zdecydowałam się głównie po to, by poznać nowe smaki i nauczyć się sama komponować roślinne posiłki. Jednak kilka nadprogramowych kilogramów, które jeszcze mi zostały, spowodowały, że potraktowałam jedzenie pudełkowe również jako sposób na schudnięcie. Aby prawidłowo ustalić kaloryczność posiłków, skontaktowałam się z dietetykiem firmy i już kilka dni później catering pudełkowy dotarł pod moje drzwi. Różnorodność posiłków przeszła moje oczekiwania. W składzie dań co rusz znajdowałam produkty, o których istnieniu nie miałam pojęcia. W końcu mogłam spróbować również dań z ciecierzycy, soczewicy czy fasoli, a więc składników, które do tej pory omijałam szerokim łukiem. Po dwóch miesiącach stosowania cateringu dietetycznego byłam już o wiele bogatsza w wiedzę na temat przyrządzania i doprawiania roślinnych posiłków. Mimo że po tym czasie mogłam już sama gotować, to nie zrezygnowałam z diety pudełkowej. Wpływ na to miał szereg korzyści, jakie zauważyłam podczas mojej przygody z TIM Catering.

Catering pudełkowy – dużo korzyści i szybkie efekty

Catering dietetyczny z dostawą w kilka miesięcy zmienił moje podejście do żywienia. Poza poznaniem wielu nowych smaków udało mi się schudnąć oraz poprawić wyniki zdrowotne. Mam więcej siły oraz zdecydowanie lepsze samopoczucie. Dodatkową, ogromną zaletą diety pudełkowej jest oszczędność czasu. Studia oraz praca zajmują większą część mojego dnia. Jedzenie pudełkowe dostarczane codziennie pod drzwi sprawia, że nie martwię się już o to, co zjem między kolejnymi zajęciami. W ciągu kilku miesięcy okazało się również, że na cateringu dietetycznym można nawet… zaoszczędzić. Do tej pory zakupy spożywcze robiłam niemal codziennie. Mając posiłki na cały dzień, chodzę do sklepu niezwykle rzadko. Dzięki temu nie kupuje również innych niepotrzebnych rzeczy. Roślinne jedzenie tak mi posmakowało, że postanowiłam iść o krok dalej i spróbować diety wegańskiej. Catering dietetyczny polecam każdemu, kto chce zdrowo się odżywiać i poznać nowe smaki oszczędzając przy tym czas i pieniądze.