Zwiększono stawkę za szpitalne jedzenie

1 złotówka i 57 groszy brutto o tyle wzrośnie dzienna stawka na wyżywienie w szamotulskim szpitalu.

Szpital Powiatowy w Szamotułach po raz kolejny podnosi stawkę na wyżywienie pacjentów. Od 19 marca dzienna stawka wzrośnie z 13,83 zł do 15,40 zł brutto. Przetarg na dostawę posiłków wyłonił firmę cateringową Micek & Micek.

W zależności od stanu zdrowia, pacjenci będą mieć do wyboru dietę: podstawową, wysokobiałkową, niskobiałkową, wątrobową, cukrzycową, niskokaloryczną, żołądkową, lekką, nisko-solną, płynną oraz specjalną niskotłuszczową. Proponowane pacjentom diety są przygotowywane przez doświadczonych kucharzy przy współpracy ze szpitalnym dietetykiem, który jest odpowiedzialny za dobranie diet i przygotowanie posiłków.




Szpital Powiatowy regularnie przeprowadza badania poziomu satysfakcji pacjentów z pobytu w placówce, na który wpływ ma również szpitalne wyżywienie.

Na bieżąco zbieramy opinie od pacjentów. Chcemy świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie. Dzięki uzyskanym odpowiedziom widzimy, że od kilku lat rośnie poziom zadowolenia pacjentów z oferowanych przez szpital posiłków. To bardzo dobra informacja – wskazuje Remigiusz Pawelczak, dyrektor SP ZOZ w Szamotułach.

via Magdalena Zielińska
SP ZOZ w Szamotułach